Ispis

O nama

Napisao/la Niko Marijancevic.

Kao rijeka Jonathan Swift-a

Pocetak velikih dogadjaja je – kao izvor velikih rijeka – cesto nezamjetljiv i mali, rekao je Jonathan Swift, slavni anglo-irski pripovjedac.

Tako i Radio Dijaspora svoj pocetak moze usporediti sa izvorom jedne rijeke, ciji je pocetak bio mali i nezamjetljiv, dok vrijeme nije ucinilo svoje, te se ova mala rijeka pretvorila u veliku i znacajnu, sa vaznim mjestom u svom krajoliku – krajoliku nasega world wide web-a.

Ideja Radia Dijaspore dolazi od naseg Nike Marijancevic , osnivaca i vaznog “dijelica” naseg radia, koji je svojim trudom i voljom pomicao buducnost Radia Dijaspore svakim danom prema gore. Svojim prvobitnim idejama za design, reklame i odrzavanje naseg radia, Niko Marijancevic je u prvim fazama izrade Radia Dijaspore igrao najvecu ulogu.

Nas zabavljac i najvazniji DJ`a Anto Bucic "Civa", koji je mnoge slusatelje zabavio svojim programom i odusevio svojim talentom i otvorenosti prema svojim slusateljima/icama, koji je svake noci uspjeo da raspolozi mnoge tuzne duse i jos vise odusevi one sretne.

I nasa Ella, koja je odgovorna za nase tekstove, zanimljivosti i najnovija dogadjanja povezana za Radio Dijasporu.

Naravno, nista u zivotu nije lako, a zar bi i bilo zanimljivo da je tako?

Radio Dijaspora je se svojim tokom puno puta zaustavljala na raznim preprekama, koje je ipak snagom svog team-a lako savladala, ciji duh nikad nije klonuo te je s tim samo jos jaci postajao.

Svojim novim idejama team Radia Dijaspore je se potrudio da svojim slusateljima/icama omoguci sto bolji vizualni i akusticki ulaz na valove naseg radia.

Trudili smo se da nasim posjetiteljima/icama omogucimo sto bolje stranice, u cijem sadrzaju ce se ugodno osjecati, te bolju kvalitetu zvuka i s tim povezane zabave na nasem radiu.

Danas je team jako ponosan na sve uspjehe ali i na padove, jer su nam bas oni omogucili da budemo tu, gdje se trenutno nalazimo, te da nasa rijeka postane velika i znacajna, bas kao rijeka Jonathan Swift-a.